Výprava do světa knih

Výprava do světa knih

Tereza Schützová, M3A

Že i letošní Svět knihy opět nezklame, bylo jasné hned po příjezdu na holešovické výstaviště, kde už se před historickou budovou Průmyslového paláce hojně shromažďovali knižní nadšenci. Letošní ročník mezinárodního knižního festivalu byl kvůli pandemii přesunut z jara na podzim, a tak se teď všichni čekající konečně dočkali.

Celý prostor budovy byl napěchovaný stánky jednotlivých nakladatelství, u kterých jste si mohli koupit knihy, časopisy, komiksy i audioknihy. Kromě stánků s novými knihami zabodoval také antikvariát, který by zde nemohl chybět. V něm se dalo objevit spoustu ztracených pokladů, – mimo jiné i mnoho titulů z maturitního seznamu, ale hlavě knížky napříč všemi žánry, které už jsou mnohdy dávno zapomenuté. 

Svět knihy je kromě knižního prodeje také především o doprovodném programu a možnosti potkat některé spisovatele. Čestným hostem letošního ročníku byla Francie, a tak program obsahoval hned několik bodů týkajících se Milana Kundery jakožto spisovatele, který spojuje Českou republiku a Francii. Kdo by taky neznal Nesnesitelnou lehkost bytí a další autorova tak známá díla? Z českých spisovatelů bylo možné při autogramiádě potkat třeba Michala Viewegha nebo populární Alenu Mornštajnovou a kromě autogramiád probíhala po celou dobu festivalu také autorská čtení.

Svět knihy proběhl v termínu 23. – 26. 9. a během těchto čtyř dnů přišlo přes 34 000 návštěvníků. Bylo zde tedy nejen mnoho knih, ale i lidí. Přesto měla celá akce velmi příjemnou atmosféru a samozřejmě zde byla dodržována dostatečná protipandemická opatření.  Kromě tisíců knih a značné dávky „food for thought“ zde byla také k dostání dobrá káva i občerstvení. Tomu, kdo se letos nestihl akce zúčastnit a knihy ho zajímají, rozhodně doporučuji, aby se přišel podívat příští rok. Co jiného bychom mohli od podzimu chtít než dobré knihy a kávu? Dnes můžeme ostatně být rádi, že se s kulturou můžeme setkat i jinde než u sebe doma na gauči uprostřed lockdownu.

About Us

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean ac lorem pretium, laoreet enim at, malesuada elit.

Recent Posts

Tags

Zatím zde není žádný obsah k zobrazení.

Social Links